november 30, 2022

Har du kunnskapen spesialstyrkene trenger?

Foto: Fredrik Ringnes/Forsvaret

Vil du være med på å finne nye konsepter og utvikle nye teknologiske løsninger sammen med norske og amerikanske spesialstyrker? FFI ser etter relevant personell fra industri, Forsvaret og akademia til en workshop i Oslo 30. januar til 2. februar 2023.

Søknadsfristen er allerede 7. desember.

Workshopen arrangeres av United States Special Operations Command (USSOCOM) i samarbeid med FFI og Forsvarets spesialstyrker (FS). Dette er første gang USSOCOM arrangerer en slik workshop utenfor USA. Målet er å samle amerikanske og internasjonale spesialstyrker (SOF), industri, akademia, myndigheter og fremtidsforskere i en design thinking workshop for å hjelpe USSOCOM, norske spesialstyrker og allierte med løsninger innen fremtidige scenarier og oppdrag
Deltagerne vil utvikle konsepter og tilnærminger for teknologi, infrastruktur og evner som kreves for effektiv kommunikasjon mellom spesialstyrker, konvensjonelle styrker og partnere for å utføre operasjoner i arktiske områder. 

Utfordringer kan inkluderer begrenset dekning og rekkevidde, atmosfæriske forstyrrelser av radiokommunikasjon, områdenektelse, sensorkommunikasjonsutfordringer, ekstreme temperaturer, høye breddegrader, virkningen av klimaendringer, økonomiske hensyn, et komplisert trusselbilde, utfordrende territorier og mye mer.  

Har du kompetanse eller løsninger som adresserer problemer innenfor ett eller flere av følgende områder, oppfordres du til å søke:

 • Radiofrekvensteknologi
 • Sattelittkommunikasjonsteknologi
 • Skytjenester og mesh-nettverk
 • Autonome systemer
 • Robotikk
 • Kunstig intelligens
 • Maskinlæring
 • Teknologistandarder
 • Materialvitenskap
 • Strukturdesign
 • Hydrofobe og signaturreduserende belegg
 • Kjemisk, biologisk, radiologisk og kjernefysisk forsvar
 • Fjernopererte sensorer
 • Medisinsk behandling og evakuering
 • Enhetsinteroperabilitet
 • Posisjonering og navigasjon
 • Spesialoperasjoner
 • Arktiske forhold
 • Evner å tenke «utenfor boksen»
 • Kritisk infrastruktur
 • Sterke meninger om hvordan Forsvaret bør utvikles
 • Eller annet.

Les mer og og søk om deltagelse her.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager