november 21, 2022

Ritek bygger nye panservogner for det svenske forsvaret

Illustrasjon av BAE Systems Hägglunds.

BAE Systems skal levere to nye varianter av CV90 til det svenske forsvaret , og de har valgt Ritek som industriell partner.

De to nye CV90-variantene vil bli produsert ved BAE Systems Hägglunds’ anlegg i Örnsköldsvik, og av Ritek i Levanger. Ritek er en av BAE Systems Hägglunds sentrale industrielle partnere i det norske CV90-programmet.

I en pressemelding skriver BAE Systems Hägglund dette om Ritek: Ritek er en av BAE Systems Hägglunds sentrale industrielle partnere i det norske CV90-programmet. Riteks rolle i dette svenske programmet er en betydelig milepæl, og flyttet Ritek inn i den internasjonale CV90-forsyningskjeden.

– Ritek har vist at den har den industrielle kapasiteten og ferdighetene som kreves for et slikt program. Som vår produksjonspartner for et lignende norsk hærprogram, var det fornuftig å henvende seg til Ritek da vi lette etteroptimalt industrielt oppsett for denne viktige FMV-kontrakten, sier Peter Sedin, BAE Systems Hägglunds’ driftsdirektør i pressemeldingen.

Les Teknisk Ukeblads omtale av saken her.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager