Radionor og SINTEF med i EDF-tildeling

EU-kommisjonen har tildelt om lag 12 milliarder kroner til 61 FoU-prosjekter. Norske bedrifter er også på lista over de som har fått tilslag.

Gjennom denne tildelingen vil EDF støtte avanserte forsvarskapasitetsprosjekter.

– De utvalgte høykvalitetsprosjektene har vist at forsvarsindustrielt samarbeid i Europa virkelig kan oppnås, og til og med i stor skala. De nesten 700 selskapene som skal forske på og utvikle neste generasjons innovative forsvarsteknologier gjennom EU-midler, vil sette i gang en robust og konkurransedyktig industribase. Med SMB-er som står for 43 prosent av enhetene som deltar i utvalgte prosjekter, viser dette at European Defense Fund-programmet involverer hele EUs industrielle verdikjede, sa visepresident i EU-kommisjonen, Margrethe Vestager i en pressemelding om tildelingen.

Blant de som har kommet gjennom nåløyet, er Radionor og SINTEF.

Radionor er med i et programmet ALTISS – Highly Automated Swarm of Affordable ISR Long Endurance UAVs for force protection. Programmet er ledet av franske Magellium.

SINTEF leder et konsortiet dTHOR – Digital Ship Structural Health Monitoring, i tillegg deltar SINTEF og SINTEF Ocean i EDINAF – European Digital Naval Foundation.

Alle tildelingene finner du her.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager