november 9, 2021

SIFA: – Skal bli bedre på det vi allerede er gode på

SIFA AS holder til i Selbu i Trøndelag.

SIFA AS er i dag en av landets ledende bedrifter innen tynnplatebehandling – med en betydelig bredde både i kompetanse og maskinpark.  På få år har de doblet antallet ansatte.

– I all hovedsak holder vi på med bearbeiding av tynnplater og sammenstilling av trafostasjoner.

Det forteller daglig leder i SIFA AS, Arnt Otnes.

SIFA AS har ingen egne produkter, men er en underleverandør innen elektrobransjen.

– Vi er veldig fleksible, og tilbyr et vidt spekter av tjenester.  Vi har både laser, vannjet, stansemaskin/nibbel og lakkanlegg, for å nevne noe, sier Otnes.

En totalleverandør

I tillegg til et vidt spekter av tjenester, har SIFA også mye fagkompetanse. De har fagarbeidere innen elektro, sveising, industrimekanikk, platearbeid og tavlemontør. I tillegg har de ingeniørkompetanse.

– Fordi vi har så bred kompetanse på huset, kan vi ta på oss mange forskjellige oppdrag, og vi blir en totalleverandør. Å ha en totalleverandør opplever vi at blir stadig viktigere for våre kunder, sier Otnes.

Med den kompetansen og maskinparken SIFA har, kan de hjelpe kundene sine gjennom hele prosessen – fra idé til ferdig produkt.

– En del kunder kommer til oss med et ferdig produkt. Vår jobb blir da å komme med innspill og råd om hvordan det bør gjøres, og deretter produsere produktet, sier Otnes.

– Men hvis kunden er lur, spør de oss om hele prosessen. Gjør de det kan vi være med på utformingsprosessen, og på den måten får produktet den kvaliteten det bør ha. Ved å gjøre det på denne måten, blir det også rimeligere for kunden, så det er en vinn-vinn-situasjon, legger Otnes til.

Stor vekst på få år

SIFA ble etablert i 1992, noe som betyr at de snart fyller 30 år. Men bedriften har mer enn alderen å feire.

– I 2017 var vi 20 ansatte, og vi hadde en omsetning på mellom 20 og 25 millioner kroner. Nå er vi 40 ansatte og omsetter for 70 millioner kroner. Så det er ingen tvil om at vi har hatt en stor utvikling, sier Otnes.

På kundelista til SIFA står blant annet Siemens, Norbit og Norsk Transformator. Foreløpig har SIFA mange ordre på blokka. Planen for det kommende året er derfor klar.

– Vi skal ha fokus på å bli enda bedre på det vi allerede er gode på. Vi skal også jobbe med å få nye kunder, men akkurat nå er den viktigste jobben å sørge for at våre nåværende kunder er fornøyde med oss, slik at de forblir kunder også i fremtiden.

Har utvidet nettverket

SIFA er et av MIDSECs medlemmer, og siden de meldte seg inn har kundebasen vokst. 

– SIFA er ikke direkte koblet til Forsvaret, men vi er underleverandør for mange som er leverandører til Forsvaret.

Hva har dere fått ut av å være medlem av MIDSEC?

– Vi har fått et utvidet nettverk, og mange flere nye kunder direkte eller indirekte av klyngesamarbeid. I tillegg lærer man mye av å være med i et slik nettverk. Når man er med i et nettverk er det også enklere å ta en telefon til andre medlemmer, sier Otnes.

– For meg som er fersk leder er det veldig lærerikt å være i et slikt klyngenettverk, legger han til.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager