Unik mulighet for innovative oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter

Illustrasjonsfoto. En soldat fra Telemark-bataljonen starter en drone av typen Puma II under en vinterøvelse. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret.

Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) og Innovasjon Norge søker nå deltakere til innovasjonsprogrammet Hacking 4 Allies (H4A).


Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Hacking 4 Allies (H4A) er et innovasjonsprogram basert på amerikansk modell for å identifisere, veilede og støtte teknologibedrifter med relevans for og ambisjoner innen forsvarssektoren. Det henvender seg spesielt til oppstartsselskaper, små og mellomstore bedrifter (SMBer), og andre ikke-etablerte forsvarsindustriaktører. Intensjonen er å øke norsk og alliert forsvarsevne.

Programmet tilrettelegger for at utvalgte norske aktører i målgruppen kobles mot relevante operative problemstillinger av interesse for et større alliert marked. H4A bygger videre på erfaringene til selskaper som har lykkes med å komme inn på markedet i USA.

Målet er at disse aktørene skal bli levedyktige selskaper. Pilotprogrammet som nylig ble avsluttet ble ledet av Innovasjon Norges representanter i USA og ambassaden i Washington. H4A-programmet støttes av Forsvarsdepartementet (FD) og Forsvars og sikkerhetsindustriens forening (FSI).

Nå oppfordres nye norske virksomheter til å søke på programmets neste programsyklus, H4A-2021/22. Søknadsfrist er 31.mai 2021.

Les mer om utlysningen her.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager