Alupro-N AS er nytt medlem av MIDSEC

Trondheimsbedriften Alupro-N produserer ulike typer aluminiumsprodukter. De har kunder i forskjellige næringer, både i inn- og utland.

– Vi er en produksjonsbedrift som har spesialisert oss på å produsere ulike produkter og komponenter med lav vekt og høy styrke i høyfast aluminium. Dette gjør vi ved å benytte egenutviklede formingsteknikker for aluminium

Det forteller daglig leder i Alupro-N, Kent-André Bomann.

– Vi har også kompetanse innen produktutvikling og varmebehandling, og vi kan derfor være med på hele prosessen, fra utvikling og produksjon til leveranse av ferdige produkter, sier Bomann.

I tillegg til at de produserer på bestilling fra sine kunder, har de også egne produkter.

– Av egne produkter har vi blant annet renskespett med utskiftbare stålspisser som benyttes ved fjellrensking og tunnelinspeksjoner. Disse har vi utviklet og produsert spesielt med tanke på lav vekt og høy styrke som bidrar til å lette arbeidet for brukeren.

 Kunder i inn- og utland

Bedriften ble startet i 1984, og hadde sitt utspring fra SINTEF/Raufoss-miljøet og startet da i utgangspunktet som en prototypeleverandør, men har etter hvert bygget kunde- og produktbase. 

– På disse årene har vi bygd en bred kundebase innen flere bransjer og industrier. Vi har i dag kunder innen landbruk, elkraft, forsvarsindustri og bygg og anlegg, sier Bomann.

I dag har de kunder i flere land, blant annet i Norge, England, USA, Nederland og Sverige.

– Vi er alltid på utkikk etter nye produkter og kunder.

Nå har de blitt medlem av MIDSEC.

– Vi leverer allerede produkter til forsvarsindustrien. Derfor føltes det naturlig å være med i den midtnorske klynga og å være en aktør der, sier Bomann.

I dag lager og leverer de et trefots-stativ i aluminium til en kunde i forsvarsindustrien.

Les mer om Alupro-N på deres hjemmeside.

Foto: Hyl Productions.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager