Jens Junge på plass som ny forsvarskoordinator

Jens Junge. Foto Lars Bugge Aarset/MIDSEC

Fra 15. august er Jens Junge på plass som ny forsvarskoordinator, Trøndelag. Han kommer fra stillingen som oberst og sjef for Trøndelag Heimevernsdistrikt-12.

– Jeg har blitt godt mottatt og gleder meg til å komme i gang med interessante arbeidsoppgaver, sier han.

Junge, har bodd i Trøndelag siden 2000, satt fire år som sjef for HV-12 frem til han sluttet i mars. Han har blant annet bakgrunn fra Etterretningstjenesten før han startet i Heimevernet i Midt-Norge. Han har også en rekke utenlandsoppdrag bak seg.

– Da jeg skulle slutte i Forsvaret var det viktig å fortsatt jobbe med noe meningsfullt og samfunnsviktig. Da var stillingen som forsvarskoordinator midt i blinken, sier han.

Som forsvarskoordinator vil Junge fungere som fagperson der han vil assistere kommuner og fylket på forsvarsrelaterte spørsmål. Han vil også være knutepunkt mellom næringsliv og forsvaret.

– Jeg har god oversikt over både Forsvarets aktiviteter og fremtidige planer i Trøndelag. Dette er innsikt som vil være til god nytte i jobben, og jeg vil ha mer enn nok av både viktige og interessante arbeidsoppgaver å ta tak i, sier Jens Junge.

Jens Junge overtar jobben etter nok en tidligere HV-sjef, Ebbe Deraas som nå er leder for næringsklyngen MIDSEC – Defence and Security Cluster.

– Jeg ser for meg at noe av det sentrale i arbeidet framover vil bli arbeid med totalforsvaret. Spesielt for å få til et bedre samarbeid og integrering av næringslivet, sier han.

Arbeidssted vil være hos innovasjonsselskapet PRONEO på Stjørdal.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager