Biodrone blir medlem i MIDSEC

Vegard Forbord i Biodrone og Ebbe Deraas i MIDSEC. Foto: Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri

Biodrone er spesialister på dronetjenester innen skog- og jordbruk. De leverer en rekke bærekraftige og innovative løsninger, og tar oppdrag i hele landet. Nå har de signert medlemsavtale med MIDSEC.

– Biodrone er et meget spennende oppstartselskap med grensesprengende teknologi og som er i ferd med å bygge et stort internasjonalt marked. Jeg er veldig glad for å få med Biodrone på laget, sier klyngeleder i MIDSEC, Ebbe Deraas.

Foto: Biodrone

Biodrone fra Steinkjer har spesialisert seg på dronetjenester innenfor landbruk og skogbruk. Til dette formålet har de utviklet en programmvare hvor brukerne kan laste opp bilder fra drone, fly eller satellitt og kjøre AI modeller på, samt trene sine egne modeller.

Denne programvaren er nå i bruk i flere land, blant annet Norge, Sverige, USA, Canada, Australia, UK, Estland og Litauen for å nevne noen.

Les også: Kartlegger 10 kvadratkilometer i timen med drone

– Siden denne programvaren er relativt fleksibel når det gjelder bruksområde, ser vi på forsvarsapplikasjoner som mulig vertikal, og MIDSEC er derfor et veldig relevant nettverk å være med i, sier Atilla Haugen og Vegard Forbord som er grunnleggerne bak selskapet.

– Med medlemskapet i MIDSEC håper vi både å få flere samarbeidspartnere og kontakter i sektoren, og å lære mer om hvordan vårt produkt kan brukes av de eksisterende medlemmene, sier de.

Vi ønsker Biodrone velkommen som medlem i MIDSEC.

Les også: Biodrone lanserer AI-portal for presisjonsskogbruk

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager