april 22, 2024

Dronegruppen Ascend NTNU blir medlem i MIDSEC

Hans Bertil Olsson og Bendik Norli fra Ascend NTNU sammen med Ebbe Deraas fra MIDSEC - Foto Lars Bugge Aarset Fremtidens Industri

Dronegruppen Ascend NTNU utvikler, bygger og flyr egne avanserte droner, og deltar i tillegg i internasjonale konkurranser på høyt nivå innen dronekybernetikk. Ascend NTNU har nå signert medlemsavtale med næringsklyngen MIDSEC – defence and security cluster.

Ascend NTNU består av over 40 motiverte studenter fra mange tekniske felt, inkludert autonomi og AI, kybernetikk, datavitenskap, maskinlæring, programvareteknikk, maskinteknikk og elektronikkdesign.

Hevder seg internasjonalt

Ascend NTNU ble grunnlagt i 2015 av entusiastiske studenter ved NTNU. Med lynrask utvikling og fokus på nyskapning gikk de fra hobbyprosjekt til å hevde seg i verdensklasse. Allerede i 2016 tok de 3. plass i den prestisjetunge IARC-konkurransen, og i 2019 sikret de seg seieren i IARC Mission 8. Ascend sien innovative løsninger ga dem også førsteplassen i den amerikanske runden.

Ascend NTNU fortsetter å imponere. De har vunnet TAC-utfordringen to år på rad, og jobber nå mot nye mål som IARC Mission 9 og SUAS-konkurransen. Deres historie er et bevis på kraften i studentinnovasjon og teknologiutvikling innen droneteknologi.

Dronene fra Ascend NTNU hevder seg i internasjonale konkurranser.

Viktig kontaktnett

– Et godt kontaktnett er viktig for oss og MIDSEC har et nettverk av bedrifter som det vil være svært nyttig og relevant for oss å samarbeide med, sier leder Hans-Bertil Olsson og nestleder Bendik Norli i Ascend NTNU. Flere av medlemmene i MIDSEC som både Kongsberg, NORBIT og Maritime Robotics er bedrifter vi allerede har et godt samarbeid med. Også med disse ser vi frem til å kunne styrke samarbeidet ytterligere, sier de.

Droneteamet fra Ascend NTNU på Forsvarskonferansen 2023. Fra venstre: Hans Bertil Olsson, Edvard Sire, Fredrik Bjerk, Bendik Norli og Andreas Traa Utkilen. Foto: Lars Bugge Aarset/NTNU

Deltar på Forsvarskonferansen

– Vi deltar også på Forsvarskonferansen som er en viktig arena for å synliggjøre både oss selv og NTNU, og for å knytte kontakter innen både næringslivet og Forsvaret, sier de. Forsvarskonferansen arrangeres på Scandic Hell den 19. september. Både NTNU og MIDSEC er medarrangører for konferansen.

– Ascend NTNU er innovatører innen en fremtidsrettet bransje, sier Ebbe Deraas. Han er leder både for MIDSEC og for Forsvarskonferansen. Det er viktig både for forsvar og næringsliv å knytte gode kontakter og samarbeide tett med forskning og utdanning. Her spiller med innovasjons- og studentmiljøene på NTNU i teknologihovedstaden Trondheim en viktig rolle. Ascend NTNU vil bli et flott bidrag i MIDSEC, sier han.

Vil du vite mer?

Besøk nettsiden ascendntnu.no
Følg også Ascend på LinkedIn, Facebook og Instagram

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager