juli 25, 2019

Kongsberg Gruppen: Nye kontrakter til 7,6 milliarder kroner

Foto: U.S. Air Force

Foto: U.S. Air Force 

Kongsberg Gruppen ble denne måneden tildelt kontrakter til en verdi av 7,6 milliarder kroner. Blant annet innebærer dette ordrer verdt totalt 2 milliarder kroner for leveranser til mer enn 500 F-35 Joint Strike Fighter.

Kongsberg Gruppen har inngått kontrakt med Lockheed Martin Aeronautics akkumulert til 2 milliarder kroner for levering av deler til F-35 Joint Strike Fighter, melder selskapet i en børsmelding.

Avtalen omfatter leveranse av halerorsdeler og strukturdeler til flykroppen for alle tre variantene av F-35, totalt mer enn 500 fly. 700 millioner kroner av kontrakten er allerede produsert og levert. Det resterende er for leveranser fremover i tid.

– Denne kontrakten befester KONGSBERGs sterke og langsiktige posisjon i F-35 programmet. Produksjonen for flyet vil løpe i mange år og sikrer kontinuerlig produksjon ved KONGSBERGs fabrikk, og like viktig, baner vei for ytterligere fremtidige oppdrag, sier Eirik Lie, Administrerende Direktør Kongsberg Defence & Aerospace AS i børsmeldingen.

Les mer i denne artikkelen på TU.no.

Kongsberg Gruppen er et internasjonalt, kunnskapsbasert konsern som leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. Kongsberg har nær 11 000 medarbeidere i 40 land.

Del nyhet:

Kontakt:
Ebbe Deraas
Cluster Manager